De Toetsservice neemt je al het werk uit handen.

Met de Toetsservice van Hogeschooltaal kun je het ontwikkelen, afnemen en nakijken van toetsen volledig uitbesteden!

Hippe student met tasop rug

Hoe werkt de Toetsservice?

Hogeschooltaal heeft een uitgebreide toetsenbank die continu wordt bijgewerkt. De – summatieve – toetsen worden gemaakt aan de hand van een ‘toetsmatrijs’ die voldoet aan wetenschappelijke normen. Summatieve toetsen zijn er voor Nederlands op 3F- en 4F-niveau en voor Engels op ERK B1-, B2- en C1-niveau.
  1. Geef ons door welke toets je wilt afnemen, met datum/tijdstip en lijst met deelnemers.
  2. Wij zetten de toets klaar in een beveiligde omgeving.
  3. Na de toets krijgen studenten 24 uur inzage in hun resultaten.
  4. De definitieve uitslag en resultaten volgen binnen drie werkdagen.
  5. Geslaagde studenten ontvangen een Hogeschooltaalcertificaat.

Je kunt de toetsen uiteraard ook formatief inzetten.

Gebruik de gratis intake-toets

Je krijgt door het afnemen van de intaketoets een goed beeld van het instroomniveau van je studenten. Bijkomend voordeel: studenten worden zich bewust van hun werkelijke niveau. 68% van de studenten blijkt het vereiste instroomniveau niet (meer) te hebben. Studenten die de leermodule gaan gebruiken, krijgen een leer-en oefenaanbod op basis van hun resultaten op de intaketoets.

Let op: de intaketoets is geen summatieve toets.

Wat kosten de toetsen van Hogeschooltaal?

Intaketoetsen zijn gratis voor opleidingen die Hogeschooltaal gebruiken of dat overwegen te gaan doen. Alle studenten kunnen meedoen, ook als ze (nog) geen leermodule hebben aangeschaft.

De kosten voor formatieve en summatieve toetsen bedragen € 6,- per student, per taal of  € 9,- voor de combi van twee talen. Deze kosten zijn voor de school. De school kan voor de genoemde bedragen een student 5 jaar lang, elke toets laten maken, zo vaak als wenselijk is.

Beoordelingen

Je hoeft ons niet op ons woord te geloven – lees wat onze gebruikers zeggen.

5/5

“Ik ben heel blij met het zelfstudiekarakter van Hogeschooltaal! Met dit programma kunnen studenten aantrekkelijk en adequaat online taal leren, daar zou iedere opleiding in moeten investeren!”

Docent Fontys Hogescholen 

5/5

“Ik ben tevreden met het team Hogeschooltaal (evenals voorgaande jaren), bijvoorbeeld vragen onzerzijds worden altijd correct beantwoord of uitgezocht, het team is goed bereikbaar (ook tijdens de toetsmomenten); kortom prima samenwerking!”

Docent Hogeschool van Arnhem en Nijmegen 

5/5

“Ik vind Hogeschooltaal een prima leidraad naar beter taalonderwijs! Ik merk dat het taalniveau stijgt met Hogeschooltaal. Het is ook motiverend voor ze om te zien dat ze met elke keer oefenen beter worden. Het is een goede uniforme basis!”

Docent De Haagse Hogeschool 

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw school?

Enthousiaste studente met laptop

Contactformulier

Ik ben: