Veelgestelde vragen

Recensies

Lees op deze pagina wat onze studenten én docenten van Hogeschooltaal vinden.

Studenten recensies

Het is van belang om goed Nederlands te kunnen schrijven. Zeker als je, net als ik, Communicatie studeert. Ik had Hogeschooltaal niet meteen aangeschaft. Ik dacht, ik haal het wel van het internet. Helaas kon ik online te weinig – en niet de juiste – informatie vinden die ik voor mijn toets nodig had. Na 2 keer mijn taaltoets niet te hebben gehaald, ben ik overstag gegaan en weet ik dat Hogeschooltaal mij helpt om mijn toets wél te halen. Bovendien schrijf ik als singer-songwriter mijn eigen muziek in het Engels. Naast Hogeschooltaal Nederlands pak ik nu ook meteen Engels mee. Zodat ik alles heb wat nodig is om op een correcte manier mijn eigen muziek te kunnen schrijven én mijn toets voor school te gaan halen!

Het goed onder de knie krijgen van de Nederlandse taal en grammatica blijft lastig. Hogeschooltaal geeft inzicht in de onderwerpen die je onvoldoende beheerst. Op deze onderwerpen heb ik me vervolgens geconcentreerd voor de oefentoetsen. Daardoor heb ik het examen, dat je moet afleggen om een niveau af te ronden, makkelijker gehaald. Hogeschooltaal heeft mij gedurende mijn studie ook geholpen bij het schrijven van rapporten en mijn scriptie. Ik hoef nu minder lang na te denken over de basis en ben dus sneller klaar.

Ook al leer je de basisregels natuurlijk al van jongs af aan, Hogeschooltaal is zeker een goede opfrisser voor je Nederlands. Je krijgt alles weer even scherp in beeld. En ik moet zeggen dat ik ook veel nieuwe dingen heb geleerd. Mede door Hogeschooltaal en het extra oefenen met de Nederlandse taal heb ik de afgelopen jaren gemakkelijk stukken geschreven, zonder al te veel na te hoeven denken over de grammatica. En de toetsen die we moesten maken waren ook best pittig, met een strenge beoordeling. Dus het was voor mij ook echt wel van toegevoegde waarde om die licentie aan te schaffen en veel te oefenen.

Docenten recensies

Ik vind Hogeschooltaal een prima leidraad naar beter taalonderwijs! Ik merk dat het taalniveau stijgt met Hogeschooltaal. Het is ook motiverend voor ze om te zien dat ze met elke keer oefenen beter worden. Het is een goede uniforme basis!

Ik ben tevreden met het team Hogeschooltaal (evenals voorgaande jaren), bijvoorbeeld vragen onzerzijds worden altijd correct beantwoord of uitgezocht, het team is goed bereikbaar (ook tijdens de toetsmomenten); kortom prima samenwerking!

Ik ben heel blij met het zelfstudiekarakter van Hogeschooltaal! Met dit programma kunnen studenten aantrekkelijk en adequaat online taal leren, daar zou iedere opleiding in moeten investeren!

Ik ben:

Vind jouw school: