"Ze kunnen niet meer schrijven…"

concludeert Ed Landman, docent Avans Hogeschool, in 2003, “… en daar ga ik wat aan doen! Want dat is doodzonde; als je beter schrijft, heb je meer studiesucces en word je beter in je vak.” Ed startte Hogeschooltaal en bouwde, samen met zijn 3 multigetalenteerde kinderen, een geavanceerd online programma uit tot een succesvolle onderwijsdienst. Bijgestaan door een academische adviesraad, bestaande uit schoolleiders en vakcoryfeeën uit Nederland en Vlaanderen.

Wist je dat

15000

studenten en docenten gebruikmaken van Hogeschooltaal?

Noordhoff

De grootste educatieve uitgeverij van Nederland – (h)erkende de kracht van Hogeschooltaal als digitaal leer- en toetsmiddel en als servicegerichte dienst en nam het bedrijf eind 2016 onder haar vleugels. Vervolgens vroegen docenten om eenzelfde concept voor Engels. En inmiddels is het aantal docenten en studenten dat enthousiast is over Hogeschooltaal gegroeid naar ruim 73.000. Ze gebruiken ‘HST’ gedurende de hele opleiding, om steeds beter en aantrekkelijker te kunnen schrijven, om hun vakkennis steeds beter ‘op papier’ te krijgen.

Studenten bespaarden

15000

uren aan studiebelasting.

Ons team

Ons team bestaat uit 25 mensen die dagelijks bezig zijn met Hogeschooltaal, van wie 10 externe ontwikkelaars/auteurs/docenten. Wij zijn Gedreven Vernieuwers met samen 751 jaar onderwijs- en schrijfervaring. De hoogste kwaliteit. Interdisciplinair samenwerken. Innovatie op het snijvlak van didactiek-psychometrie-IT. Gepersonaliseerd en adaptief online leren. DIENSTVERLENING & SERVICE aan studenten en docenten. Academisch én data-driven, SCHRIJVEN, beter worden, alles vanuit de onderwijspraktijk. Het Bredase leven, gemiddelde leeftijd begin dertig.

Hippe scholier met tas op rug

In 2020 maakten

15000

studenten in een beveiligde omgeving een toets van Hogeschooltaal.

Vergezicht

In de verte zien wij een Hogeschooltaal dat het hele proces van taalontwikkelend leren – in ons geval de schrijfvaardigheid – faciliteert met digitale dienstverlening. Het digitale programma analyseert doorlopend en systematisch alle unieke, open schrijfproducten die een student tijdens zijn opleiding maakt, het signaleert fouten en geeft zinvolle aanwijzingen voor de hoogste kwaliteit en aantrekkelijkheid.

Contactformulier

Ik ben: