Veelgestelde vragen

Hogeschooltaal Engels

De leer- en oefenmodule Hogeschooltaal Engels bestaat uit de modules Basic Skills en Writing Skills.
Over Hogeschooltaal

Wat kan ik met Hogeschooltaal Engels?

In de module Basic Skills werkt de student aan zijn grammar en spelling ERK B1-, B2- en C1-niveau. De module Writing Skills biedt cursussen waarin doelgericht en stapsgewijs het schrijven van Engelstalige beroepsproducten wordt aangeleerd. De docent kiest de cursussen die relevant zijn voor de beroepspraktijk van de opleiding en voor projecten. Hogeschooltaal Engels is in te stellen op de voertaal Nederlands of Engels.

Basic Skills

In de module Basic Skills legt de student de basis voor correct taalgebruik. 
De module biedt alle relevante theorie, een onuitputtelijk aantal oefeningen en proeftoetsen, gebaseerd op het ERK B1-, B2- en C1-niveau en het English Grammar Profile. De summatieve taaltoetsen van Hogeschooltaal testen de Basic Skills.

Hoeveel tijd het werken in de module kost, hangt uiteraard samen met het startniveau van de student en hoe grondig hij zich wil voorbereiden op een eventuele toets; het is een gepersonaliseerd leer- en oefenprogramma met een database aan oefenmogelijkheden. Maar de ervaring leert dat de gemiddelde studielast circa 25 uur bedraagt. Regelmatig onderhoud van de basisvaardigheden vergt elke keer maar een paar uur.

Schrijfvaardigheden / Writing skills

Het onderdeel met schrijfvaardigheden gaat een stapje verder. Het draait hier niet meer om de basis(regels), maar om het toepassen van taalvaardigheid in verschillende tekstgenres. Een student moet tijdens en ook na zijn studie vaak veel schrijven en de cursussen van deze module leren hem heldere en doelgerichte teksten te schrijven. Of het nu gaat om een rapport of een sollicitatiebrief, om een plan van aanpak of een artikel; een tekst mag zijn doel niet voorbij schieten. 

De cursussen variëren in lengte. En elke cursus kan snel – in een paar uur – worden gedaan en uitgebreid, met een studiebelasting tot wel 8 uur. In dat geval bestudeert de student van elke ‘stap’ niet alleen de leerstof, maar doet hij ook de meerkeuze reproductie- en toepassingsvragen, de casus en de eindopdracht. Het leereffect blijkt het grootst bij inzet van het digitale programma in combinatie met goed georganiseerde peer feedback; samen schaven aan schrijfproducten die functioneel zijn in de eigen opleiding en projecten.

Voorbereiding op de TOEIC® Writing Test

In samenwerking met ETS Global biedt Hogeschooltaal studenten de mogelijkheid hun verworven Writing Skills te verzilveren met een internationaal erkend certificaat. ETS Global is onder meer bekend van de algemene TOEFL®-familie van testen op alle vaardigheden van de Engelse taal. De TOEIC® -test richt zich vooral op professionals en bedrijven. Studenten bereiden zich met Basic Skills en Writing Skills van Hogeschooltaal, perfect voor op de Writing Test van TOEIC® .

Scores behaald op de TOEIC® -test helpen je bij de volgende doelen:

  • Je bent een sterkere kandidaat voor wereldwijde organisaties.
  • Je laat zien dat je met collega’s en klanten uit allerlei verschillende culturen kunt communiceren.
  • Je vergroot je kansen op promotie of een prestigieuze uitzending naar het buitenland.
  • Je kunt je beter voorbereiden op de werkplek, je voortgang bijhouden en laten zien hoe je je vaardigheden hebt verbeterd.
  • Je kunt je schriftelijke taalvaardigheid in het Engels aantonen met een officieel certificaat.

Profiteer als gebruiker van Hogeschooltaal van €18,- korting op de examenprijs van €108,-. Ga voor meer informatie en aanmelding naar ETS Global.

Dit zeggen docenten over ons

Contact

Werk je nog niet met Hogeschooltaal? Maar ben je wel nieuwsgierig geworden?

Vraag dan meer informatie aan.
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik ben:

Vind jouw school: