De toetsprocedure

Met de toetsservice van Hogeschooltaal kun je het ontwikkelen en nakijken van toetsen volledig uitbesteden! 


De Onderwijsintelling

  1. De Onderwijsinstelling is verantwoordelijk voor het inplannen en verzorgen van toetsafnames. 
  2. De Onderwijsinstelling faciliteert de benodigdheden voor de toetsafname: (computer)loka(a)l(en), surveillance (op locatie of online) en indien nodig laptops; 
  3. Toetsen worden afgenomen en verwerkt door de Onderwijsinstelling.
  4.  De Onderwijsinstelling kan een rapportage van de resultaten uitdraaien via het studentvolgsysteem. 
  5. De Onderwijsinstelling ziet er op toe dat er geen cijfer wordt toegekend aan studenten die zich niet hebben gelegitimeerd bij een surveillant en niet hebben getekend op de aanwezigheidslijst. 
  6. De Studenten kunnen standaard de vragen en antwoorden tot 24 uur na sluiting van de toets bekijken, tenzij de Onderwijsinstelling anders beslist. 
  7. Studenten die een voldoende resultaat behalen voor de toets van Hogeschooltaal, ontvangen een officieel Hogeschooltaalcertificaat.

DigiTaalbedrijf

  • DigiTaalbedrijf ontwikkelt toetsen en faciliteert een platform waarmee de Onderwijsinstelling deze toetsen naar eigen invulling onbeperkt kan inzetten.
  • De helpdesk van DigiTaalbedrijf zal bemand zijn tijdens werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur en tijdens toetsafname tot 19:00 uur.
  • DigiTaalbedrijf garandeert de (extra beschikbaarheid) helpdesk tijdens toetsafname als de toetsaanvraag uiterlijk 5 werkdagen van tevoren is ingepland.

Normering

Partijen zijn overeengekomen dat als voldoende geldt: minimaal 80% voldoende voor het onderdeel spelling werkwoorden en minimaal 80% gemiddeld voor alle onderdelen van de toets (80% is gelijk aan 5,5 in cijfers). De Onderwijsinstelling is vrij om een andere norm te hanteren waarbij in het geval van een lagere normering niet gecertificeerd wordt door DigiTaalbedrijf. 

Certificering

Officiële certificaattoetsen worden uitsluitend vrijgegeven voor inzage na schriftelijke aanvraag door de examencommissie van de Onderwijsinstelling. Wanneer de docent de bevraagde items vooraf wil inzien, is dit mogelijk in de oefenomgeving. 

  1. Toetsen kunnen eenvoudig door de docent worden ingepland vanuit het studentvolgsysteem.
  2. Vervolgens ontvangt de docent een e-mail met een code waarmee studenten toegang krijgen tot de toets. 
  3. De servicedesk is bereikbaar bij vragen of problemen tijdens toetsmomenten.
  4. De definitieve uitslag en resultaten zijn na afloop van de toets direct beschikbaar.
  5. Geslaagde studenten ontvangen een Hogeschooltaalcertificaat.


Je kunt de toetsen uiteraard ook formatief inzetten.

Ik ben:

Vind jouw school: