Veelgestelde vragen

Schrijven met ChatGPT

Ontdek hoe je als student aan het hoger onderwijs kunt profiteren van de module Schrijven met ChatGPT van Hogeschooltaal.
ChatGPT in het onderwijs

Waarom is ChatGPT belangrijk voor jou?

ChatGPT is niet meer weg te denken uit de wereld van nu. Het schrijven en verbeteren van teksten, brainstormen en het formuleren van onderzoeksvragen… Allemaal belangrijke vaardigheden in het hoger onderwijs. Met behulp van ChatGPT kom je sneller tot betere resultaten. Zie deze tool als jouw eigen onderwijsassistent, die je helpt beter én efficiënter te leren. In deze module leer je hier optimaal gebruik van te maken.

Over de module

Wat krijg je met de module ‘Schrijven met ChatGPT’?

In deze module staan vier thema’s centraal:

  • Wat is ChatGPT en wat kan je ermee?
  • Hoe schrijf je goede prompts?
  • Hoe evalueer je teksten van en met ChatGPT?
  • Hoe verantwoord je je schrijfproces?

De module zit boordevol theorie, voorbeelden en oefeningen. Je leert hoe je ChatGPT zinvol en effectief inzet voor je schrijfopdrachten, maar ook wat de valkuilen zijn.

Veelgestelde vragen

Zeker! Deze module is ontworpen voor zowel beginners als studenten die al enige ervaring hebben met ChatGPT. De module biedt alles wat je nodig hebt om je vaardigheden met ChatGPT te ontwikkelen of uit te breiden.
Het doornemen van de theorie en het beantwoorden van de vragen duurt bij elkaar ongeveer 3 uur.

Nee: als je al een licentie hebt voor Hogeschooltaal Nederlands dan zit deze module daar standaard bij in en hoef je die dus niet meer los aan te schaffen. Met Hogeschooltaal Nederlands heb je toegang tot de Schrijfvaardigheden, waaronder samenvatten en rapporteren, en tot de Basisvaardigheden, waaronder spelling, grammatica en zinsopbouw.

Deze module is onderdeel van Hogeschooltaal Nederlands, maar wordt ook los aangeboden zodat iedereen met interesse in het gebruik van ChatGPT niet een heel pakket hoeft te kopen. Zo ben je een stuk voordeliger uit! 

Die vraag kunnen wij helaas niet beantwoorden, omdat het antwoord hierop per opleiding en soms zelfs per vak verschilt. Overleg dit daarom altijd met je docent. Bij Hogeschooltaal geloven wij dat toepassingen als ChatGPT niet meer weg te denken zijn en dat het daarom verstandig is om zo goed mogelijk te leren werken met deze AI-tool.

Ik ben:

Vind jouw school: