Studenten

Om het studeren en oefenen in Hogeschooltaal nog leuker en gebruiksvriendelijker te maken, is er het een en ander veranderd. Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Oefenomgeving

In de vernieuwde oefenomgeving kies je zelf je eigen doelniveau. Het programma biedt je vervolgens precies de oefeningen aan die je nodig hebt om daar te komen. Bovendien hebben we de oefenomgeving in een nieuw, fris jasje gestoken.

In de oude omgeving van Hogeschooltaal was het niet altijd duidelijk op welk niveau je oefende. In de nieuwe omgeving bepaal je zelf naar welk eindniveau je toe wilt werken. Dit doe je door boven in de nieuwe omgeving een doelniveau te kiezen. Als je dat niveau hebt behaald, kun je je doelniveau verhogen en verder studeren of een ander onderwerp oefenen. Het systeem past zich aan op jouw oefengedrag en laat na iedere oefening duidelijk zien in hoeverre je het onderdeel al beheerst. Maak je alle vragen goed? Dan ga je snel richting de 100%. Maak je een fout? Dan daalt het percentage weer. Het adaptieve systeem past zich aan, zodat jij goed weet wanneer je de basisvaardigheden op jouw gekozen doelniveau beheerst.

In plaats van de activatie van het taal-DNA, maak je nu per hoofdonderwerp een korte activatietoets om je voorkennis te activeren. Geen lange toets meer voordat je kan beginnen met studeren. Na het afronden van de activatietoets zie je precies in hoeverre je dat onderdeel al beheerst. Zo kun je efficiënter studeren. Je kunt de activatietoets zo vaak maken als je wilt, zodat je opnieuw je niveau kan meten als je een tijd niet meer geoefend hebt.

De resultatenpagina is overzichtelijker en duidelijker geworden. Aan de hand van grafieken en overzichten krijg jij een goed beeld van je voortgang en huidige niveau. Met één klik op de knop kun je het overzicht downloaden en opslaan.

Vernieuwingen op een rij

Basisvaardigheden en schrijfvaardigheden

  • Vernieuwde leerroute: de student kiest zijn doelniveau en kan hierdoor werken op niveau, in plaats van op percentages.
  • Taal-DNA heet nu vaardigheidstoets: een korte reeks vragen per onderdeel
  • Het programma stuurt de student op een adaptieve manier naar het gewenste doel.
  • Nog adaptiever oefenen door de hoeveelheid en het niveau van de vragen aan te passen aan het niveau van de student.
  • De redigeeroefeningen worden automatisch aangeboden in het adaptieve oefenen.
  • Eerdere resultaten kunnen verwijderen en een hoofdonderwerp opnieuw doorlopen.
  • De diagnostische toetsen heten nu oefentoetsen.
  • Het vieren van behaalde successen
  • Verbetering in de navigatie en het overzicht van de Schrijfvaardigheden

Veelgestelde vragen

Hier vind je vast een aantal veelgestelde vragen.

Jouw summatieve toetsresultaten worden meegenomen naar de nieuwe omgeving. Je vindt deze straks terug onder het kopje ‘Resultaten’. Resultaten van intaketoetsen en formatieve toetsen zullen vervallen.
Helaas is het niet mogelijk om oefenresultaten mee te verhuizen naar de nieuwe omgeving. Dit komt doordat de nieuwe omgeving anders is georganiseerd en oefeningen op een andere manier worden opgeslagen. We hebben het wel zo makkelijk mogelijk gemaakt om opnieuw je niveau te bepalen: in plaats van het activeren van je taal-DNA, test je nu je niveau per hoofdonderwerp met een korte toets. Je niveau wordt daardoor duidelijk gemeten en vastgelegd, zodat het programma je goed kan informeren. Je blijft daarnaast toegang houden tot de resultatenpagina van het oude platform, zodat je je taal-DNA- en formatieve toetsresultaten niet meteen kwijt bent.

Je blijft toegang houden tot de resultatenpagina van de oude omgeving, zodat je je toets- en taal-DNA resultaten niet meteen kwijt bent. In het nieuwe platform is een knop opgenomen in de resultatenpagina, die je laat navigeren naar de oude omgeving.

Navigeer naar de website www.hogeschooltaal.nl. Klik rechtsboven op de pagina op ‘inloggen’ en kies voor ‘student’. Vul de naam in van je hogeschool. Vanaf het moment dat jouw hogeschool is overgegaan naar de nieuwe omgeving, word je naar een keuzemenu doorgestuurd. Je krijgt hier drie opties:

– Heb je al een nieuw Noordhoff-account?
Heb je al eerder een account aangemaakt voor de vernieuwde omgeving van Hogeschooltaal? Klik dan op ‘Direct inloggen’ en je wordt meteen doorgestuurd naar de inlogpagina. Log in met je e-mailadres en wachtwoord.

– Heb je nog een oud account?
Is het de eerste keer dat je inlogt in de vernieuwde omgeving? Activeer dan eenmalig je account. Klik op ‘Omzetten en inloggen’. Log in met je oude accountgegevens en vul je e-mailadres in. Je account is nu overgezet naar de nieuwe omgeving en je kunt meteen gaan oefenen.

– Nog helemaal geen account?
Is dit de eerste keer dat je inlogt in Hogeschooltaal en wil je alleen een toets maken die jouw docent heeft klaargezet? Klik dan op ‘Account aanmaken’ en vervolgens op ‘Basisaccount aanmaken’.

Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan op onze supportpagina.

Ik ben:

Vind jouw school: