Hogeschooltaal > Docent > Toetsservice

Toetsservice

Hogeschooltaal biedt een volledige Toetsservice aan waarmee instellingen veel ontwikkel- en nakijktijd kunnen besparen.

Voordelen van Hogeschooltaaltoetsen:

  • Zijn ontwikkeld door SKE-gecertificeerde toetsontwikkelaars.
  • Worden wetenschappelijk gevalideerd op basis van toetsresultaten.
  • Worden in een beveiligde omgeving afgenomen.
  • Zijn inclusief nakijkservice, rapportages en certificaten voor studenten.


Gecertificeerde toetsen
Bij Hogeschooltaal kun je rekenen op kwaliteitstoetsen. Ieder jaar kijkt onze redactie of er nieuwe toetsen moeten worden toegevoegd aan onze uitgebreide toetsenbank. De toetsen worden gemaakt aan de hand van een zogenaamde ‘toetsmatrijs’ die voldoet aan wetenschappelijke normen. Wil je meer weten over onze standaarden en normering, download hier de whitepaper Toetsen.

Zo simpel werkt Hogeschooltaal Toetsservice:

  1. Geef ons de gewenste datum, het tijdstip en de studenten door.
  2. Wij zetten de toets voor de studenten klaar in een beveiligde omgeving.
  3. Na afloop van de toets krijgen studenten 24 uur inzage.
  4. De definitieve uitslag en resultaten volgen na drie werkdagen.
  5. Geslaagde studenten ontvangen een Hogeschooltaal certificaat.


Formatieve toetsen voor adaptief leren
Studenten kunnen zich perfect voorbereiden op de officiële taaltoets met behulp van de (formatieve) oefentoetsen in Hogeschooltaal. De allereerste keer dat ze inloggen, maken ze een intaketoets om hun taal-DNA te bepalen. Elke toets helpt hen om gericht te leren en te oefenen, in hun eigen tempo en op hun eigen niveau. Dat is adaptief leren met Hogeschooltaal!

Profiteer van de gratis klassikale Intaketoets
Hoe handig is het om direct aan het begin van het studiejaar het taalniveau van je nieuwe studenten te kennen? Gebruikers van Hogeschooltaal kunnen klassikaal laten meten of hun studenten voldoen aan het 3F-niveau, dankzij de Intaketoets die wordt afgenomen in de beveiligde omgeving van Hogeschooltaal. Ook voor studenten die (nog) geen licentie voor de leermodule hebben aangeschaft. De toetsresultaten worden, inclusief het taal-DNA op 3F-niveau, gerapporteerd in de leermodule en vormen daarmee een vertrekpunt voor verdere training.  

Het werkt zo simpel als in de vijf stappen hierboven beschreven. Neem contact met ons op als je komend schooljaar de intaketoets wilt inzetten.

Kosten Toetsservice
Wij bieden deze volledige Toetsservice aan voor een introductieprijs van € 5 per student (waarde € 7,50). Voor dit bedrag mag je onbeperkt toetsen voor de zelfde student(en) bij ons aanvragen/inplannen gedurende vijf jaar. Meer weten? Neem contact op met het team van Hogeschooltaal.

Andere wensen?
Met onze jarenlange expertise kunnen wij desgewenst ook andere taaltoetsen voor je instelling verzorgen. Bijvoorbeeld ten behoeve van een studiekeuzecheck, of voor het toetsen van 21+-instromers. Neem contact op met het team van Hogeschooltaal.