Hogeschooltaal > Docent > Toetsservice

Toetsservice neemt je al het werk uit handen. 
 
Met Toetsservice van Hogeschooltaal kunt u het ontwikkelen, afnemen en nakijken van toetsen volledig uitbesteden! Hogeschooltaal heeft een uitgebreide toetsenbank die continu wordt bijgewerkt. De – summatieve - toetsen worden gemaakt aan de hand van een ‘toetsmatrijs’ die voldoet aan wetenschappelijke normen. Benieuwd naar de opbouw van de toetsen? U leest erover in onze whitepaper toetsen. 

Zo werkt Toetsservice 
1.    Geef aan ons de datum, het tijdstip en de lijst met studenten door.
2.    Wij zetten de toets klaar in een beveiligde omgeving.
3.    Na de toets krijgen studenten 24 uur inzage in hun resultaten.
4.    De definitieve uitslag en resultaten volgen binnen drie werkdagen.
5.    Geslaagde studenten ontvangen een Hogeschooltaalcertificaat.

U kunt de toetsen uiteraard ook formatief inzetten. 

Gebruik de gratis intaketoets voor gebruikers
Wilt u aan het begin van het schooljaar weten wat het startniveau is van uw studenten? Met de Intaketoets, (zowel klassikaal als individueel te maken) meet u of studenten voldoen aan het gewenste hbo-minimumniveau. Ook studenten die (nog) geen Hogeschooltaallicentie hebben aangeschaft, kunnen de Intaktektoets maken. De toetsresultaten, inclusief het taal-DNA op 3F-niveau, vindt u terug in de leermodule en vormen het vertrekpunt voor verdere training. Let op: de intaketoets is geen summatieve toets. 

Kosten 
Toetsservice kost € 5 per student; voor dit bedrag mag u vijf jaar lang toetsen voor dezelfde student aanvragen/inplannen.  

Andere wensen?
Heeft u behoefte aan een ander soort taaltoets? Bijvoorbeeld voor een studiekeuzecheck, of voor het toetsen van 21+-instromers. Neem contact op met het team van Hogeschooltaal om samen de mogelijkheden te bespreken.