Harry de Vries - Avans AAFM

Na de lancering van Hogeschooltaal duurde het niet lang voordat de sectie Engels van de Academie voor Algemeen en Financieel Management (Avans) dit programma ging gebruiken voor haar propedeusestudenten. Het is inmiddels een vast onderdeel van het curriculum en wordt vooral gebruikt om de kennis van de Engelse grammatica uit te breiden of op te frissen.

Studenten werken de z.g. Slagboommodule zelfstandig door, maar kunnen eventueel een beroep doen op een taaldocent tijdens ingeroosterde spreekuren. De module voor Engels is uitdagend en kost flink wat tijd, maar de student hoeft in principe geen afsluitend tentamen meer af te leggen als hij de module heeft voltooid. De voltooiing kan echter ook als eis worden ingezet voor deelname aan een ‘traditioneel’ tentamen.

De verrichtingen van een student kunnen worden gevolgd in zijn logboek. Dit logboek kan aanleiding zijn om de student uit te nodigen voor een spreekuur. Op deze manier houden wij als docenten een vinger aan de pols en hebben we onze handen vrij voor de echte probleemgevallen.

De resultaten van de studenten kunnen eenvoudig worden uitgedraaid en in een resultatenadministratie worden ingevoerd. De module is streng, maar stimuleert studenten om nauwkeurig te werken. Wie dat doet, wordt beloond en baant zich op een grondige manier een weg door de Engelse grammatica.

Drs. Harry G. de Vries
AAFM – Avans Hogeschool